Vrtnarske storitve

Vrtnarske storitve

Načrtovanje in zasaditve vrtov

•    zasaditveni načrti vrtov in okolic poslovnih stavb
•    izvedba zasaditev vrtov, gredic, korit, živih mej in sadnih ter okrasnih drevnin
•    uporaba različnih materialov ( kamen, les,...)

Tako kot je oblikovanje notranjih prostorov pomembno za kakovost bivanja, tudi okolica v kateri preživimo večino časa vpliva na naše razpoloženje. Smiselno zasajen vrt je navdih za prijetno preživljanje prostega časa v njem in nudi užitek pri njegovem vzdrževanju.

Uredite si vrt in naj postane najlepši del vašega bivalnega prostora.

Obrezovanje z dvigalom

Obrezovanje

Z dvigalom ali brez

 • Živih mej,
 • Grmovnic,
 • Sadnega drevja,
 • Vinske trte,
 • Večjih dreves z dvigalom ali brez 

Za zdrave drevnine in grmovnice je poleg gnojenja potrebna tudi redna rez. Ni dovolj, če drevo vsakih nekaj let "obglavimo"ˇ, torej  močno skrajšamo veje, in mislimo da bodo tako ali tako spet hitro odgnale. Na drevesu bodo res odgnali dolgi vertikalni poganjki, ki pa bodo kvarili obliko krošnje. Če večkrat na tak način obrežemo drevo, nastane krošnja, ki ni zdrava, je nezračna in polna odmrlih vej. Skrbno negujmo drevesa, da nam bodo v veselje in ne v nadlogo vsakih nekaj let.
Zakaj bi odstranjevali drevnine in grmovnice?
Zaraščen del vrta lahko s premišljenim obrezovanjem spremenimo v občudovanja vreden vrt. 
V podjetju vam nudimo strokovno obrezovanje dreves. Drevesu oblikujemo krošnjo, ki je optimalna za stranko, predvsem pa tudi za zdravje drevnine.
Nudimo pa tudi obrezovanje živih mej in ostalih grmovnic.

Načrtovanje in zasaditve vrtov
Mulčanje

Košnja manjših in večjih travnatih površin

 • Košnja manjših in večjih travnatih površin
 • Mulčenje zaraščenih površin
 • Laksanje brežin
 • Vetrenje, zračenje zelenic
 • Gnojenje zelenic
 • Zatiranje širokolistnih plevelov, plesni

Vsak lastnik vrta je ponosen na lepo zelenico. Kdor redno vzdržujejo svojo trato ve, da to zahteva veliko truda, predvsem pa redno in pogosto košnjo.
Če želimo lepo trato je poleg gnojenja in zalivanja potrebna redna košnja, saj le tako dosežemo, da zelenico sestavljajo trave brez plevelov. Redna, pogosta košnja je tudi pogoj za gosto trato.
Trato naj bi kosili na 4 do 7 dni, s kosilnico, ki omogoča odvzem odkošene trave. Kosilnica naj ima nabrušene nože, saj je lepa rez pomembna predvsem v vročem, suhem in vetrovnem vremenu.
Vsako pomlad je za zdravo trato priporočljivo vetrenje ali zračenje trate, ki trato obnovi. Po potrebi se pri vetrenju dodaja še travno seme, če je trata preredka ter mivko če so tla zbita in težka. 
V našem podjetju vam nudimo strokovno opravljeno vetrenje in košnjo s profesionalnim orodjem za vse vrste travnatih površin.

Polaganje travnega tepiha

Travno rušo vzgajajo dve leti v idealnih pogojih, rezano in zvito v zvitke vam položimo in pričaramo trato vaših sanj. Za polaganje travne ruše se običajno odločijo stranke, ki potrebujejo hitro zazelenitev zemljišča. Priprava zemljišča in zazelenitev z rušo lahko traja le en dan. Pomembna je kasnejša oskrba tako položene trate, da se le ta dobro ukorenini.
Naša izkušena delovna skupina vam hitro in kvalitetno ozeleni zemljišča.

Setev trave

Sejalec na znameniti Groharjevi sliki enakomerno raztresa seme po svoji njivi. Dobro ve, da ne sme sejati pregosto in preredko. Setev je bila vedno zelo pomembna za bogato žetev.

Sejalca sedaj zamenjuje profesionalna sejalnica, ki seme trosi in ga tudi vkoplje v tla. 
Velik uspeh vsakega vrtnarja je, posejati površino tako, da zraste lepa enkomerna trata. Vrtnar za to rabi veliko znanja in izkušenj.  Poglavitnega pomena za uspeh pri setvi je izbira ugodnega časa setve, količina ustreznega semena in priprava zemljišča.
Z znanjem, izkušnjami in vsem strojnim orodjem vam posejemo trato na katero boste ponosni.

Gojitvena dela v gozdu

Gojitvena dela v gozdu

 • redčenje mladih sestojev
 • mulčenje robidevja »obžinanje«
 • pogozdovanje

Če ste lastnik gozda in bi radi koristili dobrine gozda, niste pa izučeni in izurjeni za taka opravila je nujno, da najamete izurjene sekače. Opravljamo poseke dreves, gojitvena dela v gozdu, redčenje in pogozdovanje. Uredimo odkup in prevzem tudi manjših količin lesa.
Koristite darove gozda s pomočjo izurjene ekipe.